Jarkko Mandelin


Jarkko Mandelin (m), a Finnish choreographer (MA) and Artistic Director of Kinetic Orchestra Dance Company. Mandelin, born in the city of Lahti, has become well-known choreographer in Finland and has created artistic work in addition to his own company Kinetic Orchestra to Gruppen Fyra, Aurinkoballet, Pori Dance Company and Finnish National Ballet. He regularly teaches in dance academies and institutes in Finland and abroad. For example Jarkko is part of Salzburg Experimental Academy of Dance SEAD faculty.

Mandelin is the founder of Kinetic Orchestra Dance Company.


Jarkko Mandelin (1980) on Lahtelaissyntyinen koreografi, tanssija ja tanssinopettaja. Mandelin on Kinetic Orchestran perustaja ja johtaja. Mandelin on valmistanut koreografioita vuosittain orkesterille mutta toimii myös freelance -koreografina. Hänen koreografioitaan on esittänyt mm. Suomen Kansallisbaletti, Aurinkobaletti, Pori Dance Company, Gruppen Fyra sekä useat suomalaiset ja ulkomaalaiset koulut.

Mandelin on myös tunnettu kouluttaja ja opettaja. Hänen työnsä nykytanssin liiketekniikoiden monipuolistamisessa ja paritekniikan kehittämisessä on vaikuttanut merkittävästi orkesterin teosten liikekielen kehittymiseen ja orkesterin oman kädenjäljen ja tyylin syntymiseen. Opettaminen on myös iso osa Kinetic Orchestran toimintakulttuuria ja orkesterin treenirinki onkin jonkinlaisen kulttimaineen takia erityisen haluttu harjoittelupaikka.

Mandelin on luomassa lasten tanssiopetukseen uusia käytänteitä akrobatian, improvisaation ja tanssin yhdistämisellä. Koekaniineina toimivat Vapaan tanssikoulun Supersankariakrobatia -ryhmät, joita Jarkko vetää omien lastensa kanssa.