Wolfpack

Wolfpacktanssillinen ryhmäteos sanan täydessä merkityksessä! Teemoina henkilökohtaisten rajojen hämärtyminen ja siitä aiheutuvat ongelmat sekä lauman sääntöjen epähumaanius ja toisaalta niiden yhtenäisyyttä korostava henki.

Wolfpack on helsinkiläisen nykytanssiryhmän Kinetic Orchestran abstrakti, susiaiheinen teos, joka flirttailee tanssiteatterin, pariakrobatian ja lattiatekniikoiden kanssa. Sen idea perustuu susilauman sisäiseen logiikkaan ja viestintään.

Teoksessa kyse on fyysisen määrittämisen armottomuudesta, kun yksilön paikka määrittyy fyysisen kompetenssin perusteella, on elämä jatkuvaa kamppailua ja selviytymistä. Toisaalta teoksessa näkyy myös yhteisön kannatteleva vaikutus. Vaikka lauman sisäinen koodi on kova, on yhteisöllisyys sisään kirjoitettu kaikkeen toimintaan ja se näyttäytyykin teoksessa horjumattomana luottamuksena lähimpään.

“Esityksen teemat yhteisöllisyys, luottamus ja fyysisen kompetenssin kanssa jatkuva ylläpito ovat luontevia kiinne kohtia myös omaan elämääni, siksi ehkä halusinkin tehdä tällaisen työn.” -Jarkko Mandelin

Kinetic Orchestra/Taideosuuskunta Apinatarha tekee produktiollaan yhteistyötä Luonto-Liiton kanssa susien suojelemiseksi.

wolfpack promoRuutu.fi: “Ansa- koirasta tuli Wolfpack-tanssiteoksen yleisösuosikki”

Yle.fi: “Koreografi Jarkko Mandelin etsii rajoja”

Kujerruksia: “tiivis, eläimellinen”
Esiintyjät Anni Koskinen, Elina Saavalainen, Jyrki Kasper/Iiro Näkki, Jarkko Mandelin sekä alaskanmalamuutti “Ansa” LLexus Quatron Fanette
Koreografia Jarkko Mandelin
Äänisuunnittelu Janne Hast
Valosuunnittelu & lavastus Hanna Käyhkö
Tuotanto Mikko Heino, Kinetic Orchestra & Taideosuuskunta Apinatarha

Kesto n. 50 min